Don Pasquale (Òpera de Paris – en directe)

“Sóc, és veritat, madur, però molt ben conservat, i amb força i vigor, estic preparat per a festejar.” – Don Pasquale, Don Pasquale, Acte I, Escena III

“Està bé fluix de judici qual casa de vell”. Així acaba Don Pasquale: amb una sàvia moralitat no mancat d’ironia que resumeix les decepcions del seu heroi, un ric solter desitjós de casar-se, qui és enganyat pel seu nebot Ernesto i la seva futura esposa Norina. Representada per primer cop a París el 1843, en el punt d’inflexió de diverses èpoques, Don Pasquale, una obra composta i variada, és l’apoteosi de l’òpera bufa. Per a la seva estrena a l’Òpera de París, la producció ha estat confiada al director italià Damiano Michieletto, qui ens transporta directament a la sinceritat i esplendor dramàtic que resideixen al nucli d’una obra aparentment alegre.

El baix Michele Pertusi canta el paper principal, acompanyat pel tenor Lawrence Brownlee, el “instrument de gran bellesa i expressió” és “perfectament adequat” per a les grans òperes de Donizetti (NPR Music). Nadine Serra, guanyadora del premi Richard Tucker de 2017, canta com la coqueta i entremaliada Norina.

Gènere: Òpera
Durada: 155 mín
Repartiment: Michele Pertusi, Lawrence Brownlee, Nadine Sierra
Idioma original: Italià
Compositor: Gaetano Donizetti

HORARIS

DIMARTS, 19 DE JUNY

19:15 h
Entrades