HORARIS/ENTRADES

DIJOUS, 8 DE NOVEMBRE
20:00 H

 

Inaugurant el cicle d’Opera Legends, vam presentar aquesta magnífica producció de 1986 des del Teatre alla Scala de Milà, que si bé no va ser gravada amb les possibilitats tecnològiques d’avui en dia, ens permet gaudir per primera vegada en cinemes de la gran actuació de Luciano Pavarotti en el paper de Radanes de l’òpera Aida de Verdi.

Encapçalant un elenc formidable, trobarem a un Pavarotti en plenes facultats acompanyat per Guenadi Dimitrova, Maria Chiara, Nicolai Ghiaurov, Paata Burtxuladze, i Juan Pons.

La Scala va fer un desplegament sense mesura en aquesta producció ja que pensava ser registrada en vídeo, amb el que al gran elenc escollit, es va sumar la impressionant posada en escena en què Luca Ronconi, el seu director, va dissenyar per a l’ocasió (tresors saquejats, estàtues heroiques, esclaus lluitant contra els flagells del fuet) i va harmonitzar visualment la música de Lorin Maazel. A més de l’espectacle èpic que ens brinda, Aida ens transporta a una història humana de tragèdia, amor, gelosia i horrible venjança.

Aida amb Luciano Pavarotti al capdavant, és la primera de les propostes d’Opera Legends: una saga de tres grans òperes amb tres grans de la lírica de tots els temps des del Teatre alla Scala de Milà en els anys 80 del passat segle. Andrea Chenier amb el jove Josep Carreras com a protagonista i Plácido Domingo a Ernani, seran les tres òperes que completen el cicle.

Una experiència que permetrà al públic gaudir a la gran pantalla d’enregistraments remasteritzades que mai abans s’havien pogut dur a cinemes i que seran segur objecte de mes propostes ..