El Acontecimiento el tabú de l'avortament

HORARIS/ HORARIOS/ TIMES

Dijous/ Jueves/ Thursday – 24/03/22

20:00 h (VOSE)


El Acontecimiento el tabú de l’avortament

L’esdeveniment (Happening), pel·lícula dirigida per Audrey Diwan i protagonitzada per Anamaria Vartolomei, adapta la novel·la homònima d’Annie Ernaux en què l’autora francesa narrava les seves pròpies vivències en intentar aturar el seu embaràs a la França dels anys 60. Guanyadora del festival de Venècia del 2021, es projecta el 24 de març dins el II Cicle Dia Internacional de la Dona organitzat per Cineclub Sitges.

Sinopsi

Film que ens trasllada a França a mitjans dels anys 60. En aquest context, Anne (Anamaria Vartolomei), una jove i destacada estudiant amb un gran futur per davant, es queda embarassada sense voler. De la nit al dia veu com el seu somni d’acabar els estudis desapareix, i no es podrà escapar de les asfixiants restriccions del seu entorn. Amb els exàmens finals a la cantonada i un nadó que no para de créixer al seu interior, la joveneta decideix posar cartes a l’assumpte fins i tot si suposa confrontar la vergonya, el dolor i fins a anar a la presó per això.

Fitxa Tècnica

Gènere:  Drama

Durada: 100′

Director:  Audrey Diwan

Any: 2021

Idioma original: Francès

País: França

El Acontecimiento, el tabú del aborto

El acontecimiento (Happening), película dirigida por Audrey Diwan y protagonizada por Anamaria Vartolomei, adapta la novela homónima de Annie Ernaux en la que la autora francesa narraba sus propias vivencias al intentar detener su embarazo en la Francia de los años 60. Ganadora del festival de Venecia de 2021, se proyecta el 24 de marzo dentro del II Ciclo Dia Internacional de la Mujer organizado por Cineclub Sitges.

Sinopsis

Filme que nos traslada a Francia a mediados de los años 60. En este contexto, Anne (Anamaria Vartolomei), una joven y destacada estudiante con un gran futuro por delante, se queda embarazada sin querer. De la noche a la mañana ve como su sueño de terminar sus estudios desaparece, y no va a poder escapar de las asfixiantes restricciones de su entorno. Con los exámenes finales a la vuelta de la esquina y un bebé que no para de crecer en su interior, la jovendecide poner cartas en el asunto incluso si supone confrontar la vergüenza, el dolor y hasta ir a la cárcel por ello.

Ficha Técnica

Género:  Drama

Duración: 100′

Dirección:  Audrey Diwan

Año: 2021

Idioma original: Francés

País: Francia

Happening and the taboo of abortion

Happening, a film directed by Audrey Diwan and starring Anamaria Vartolomei, adapts the homonymous novel by Annie Ernaux in which the French author recounted her own experiences trying to stop her pregnancy in France in the 1960s. Festival winner Venice 2021, is screened on March 24 within the II International Women’s Day Cycle organized by Cineclub Sitges.

Synopsis

Film that takes us to France in the mid-1960s. In this context, Anne (Anamaria Vartolomei), a young and outstanding student with a great future ahead of her, accidentally becomes pregnant. Overnight she watches as her dream of finishing her studies disappears, and she will not be able to escape the suffocating restrictions of her environment. With final exams just around the corner and a baby growing inside her, the young woman decides to take matters into her own hands even if she means facing shame, pain and even going to jail for it.

Technical Details

Genre:  Drama

Lenght: 100′

Direction: Audrey Diwan

Year: 2021

Original Language: French

Country: France

El Acontecimiento el tabú de l’avortament