Especial 20è aniversari de Mulholland Drive

En 2021 es compleixen 20 anys de l’estrena internacional de Mulholland Drive, la inclassificable obra mestra de David Lynch per la qual va rebre el premi a l’Millor Director al Festival de Cannes i la nominació a l’Oscar en la categoria de Millor Direcció.

Protagonitzada per Naomi Watts, Laura Elena Harring i Justin Theroux, Mulholand Drive va ser considerada en 2016 com la millor pel·lícula de segle XXI segons una llista elaborada per la BBC a partir de l’vot de 177 crítics de tot el món. La segona en la llista va ser Desitjant estimar (Wong Kar Wai, 2000). La tercera, Pous d’ambició (Paul Thomas Anderson, 2007).

En el moment de la seva estrena, Mulholland Drive va generar reaccions oposades. Des de la perplexitat fins a la fascinació, passant per la irritació. La seva críptica trama (si és que podem parlar de trama) confrontava amb les seves poderoses imatges i inoblidables atmosferes.

El que no hi ha dubte és que el temps (a través de la crítica i el record generat en els propis espectadors) ha posat la pel·lícula en un lloc destacat de la història de cinema. Ningú discuteix ja que parlem d’una experiència cinematogràfica única i memorable.

Fitxa Tècnica

Títol original: Mulholland Drive

Classificació per edat: 18 anys

Gènere: Drama

Durada: 147 min

Direcció: David Lynch

Repartiment: Naomi Watts, Laura Elena Harring, Justin Theroux

País: Estats Units

Idioma original: Anglès

IMDB

Trailer

Especial 20è aniversari de Mulholland Drive

HORARIS/ENTRADES

Dissabte, 12 de juny

Diumenge, 13 de juny