L’única òpera de Ludwig van Beethoven, Fidelio, va ser el punt culminant de l’Festival de Salzburg el 2015, un emocionant treball que arriba ara als cinemes.
Centrat en la figura de Leonore, qui allibera del seu empresonament al seu espòs Fidelio, és una òpera atemporalmente rellevant amb poderoses situacions plenes d’emoció amb punyents i angoixants súpliques de Leonore: “Qualsevol que siguis, vull rescatar-te. Per Déu! No hauries de ser una víctima! ”

El director Claus Guth, reconegut per les seves profundes interpretacions operístiques, substitueix el diàleg parlat per amenaçadors sons, duplicant el paper de Leonore amb una cantant sorda. El resultat és una esplèndida, emotiva i nova representació d’aquesta obra mestra, que acaba amb el col·lapse de l’profundament traumatitzat personatge de Florestan, acompanyat per una exultant música.

La Vienna Philharmonic Orchestra acompanyada per la Vienna State Opera Chorus sota la direcció de Franz Wesler-Möstpor, interpreta un intens i captivador so orquestral, recolzat per un repartiment ple d’estrelles incloent a Adrianne Pieczonka i Jonas Kaufmann en els papers protagonistes.

Amb Ludwig van Beethoven comença la desaparició de el classicisme i el principi de l’romanticisme. La seva obra, en línies generals, mostra la lluita interior de l’compositor: la passió, la dinàmica, el contrast … elements que de per si no són nous, però que en les mans de Beethoven es convertiran en pautes per al nou estil musical.

Trailer

HORARIS/ENTRADES

Dijous, 24 de setembre

Preus Cinema Prado