Trailer

HORARIS/ ENTRADES

DILLUNS 26 OCTUBRE

DIMARTS 27 OCTUBRE

Una de les novetats més destacades del calendari Event Cinema de tardor, aquest estrenador cinema s’obre amb un nou documental de 60 minuts sobre la vida i l’obra de Paul Gauguin narrat per l’actor Dominic West. A continuació, es farà una visualització privada de 30 minuts filmada exclusivament per als cinemes de la propera exposició de la National Gallery ‘The Credit Suisse Exhibition: Gauguin Portraits’, just després d’inaugurar-se a Londres.

Rodat a Tahití, França, les Illes Marqueses i el Regne Unit, el documental explorarà l’extraordinari assoliment artístic de Gauguin, i sovint problemàtic, amb comentaris dels seus descendents, artistes contemporanis i experts mundials. La pel·lícula examina el llegat de Gauguin no només a través de la lent de la història de l’art, sinó també de la política de gènere i postcolonial, reavaluant el tractament que l’artista va fer de les dones joves indígenes i el seu paper en el colonialisme francès del segle XIX.

Filmada exclusivament per a cinemes en alta definició amb primers plans impressionants, la visió privada de l’exposició donarà als entusiastes de l’art de tot el Regne Unit l’oportunitat de veure aquesta primera exposició de retrats de Gauguin a la gran pantalla la setmana després de la seva inauguració a la National Gallery de Londres. . Organitzada per l’historiador de l’art i l’emissora Kate Bryan que donarà la benvinguda al públic del cinema, la visita guiada i atractiva està dirigida pel co-comissari de l’exposició Christopher Riopelle, amb comentaris il·lustratius de col·laboradors experts com el pintor i escultor Maggi Hambling i l’artista i escriptor Billy. Infantil.