Maragall i la Lluna Cinema Prado

Maragall i la Lluna Cinema Prado

SINOPSI

La Lluna tenia vuit anys l’any 1993, quan l’alcalde de Barcelona, Pasqual Maragall, es va instal·lar a casa seva per entrar en contacte amb el barri de Roquetes, al districte de Nou Barris.

Vint-i-cinc anys després inicia una recerca que comença amb el record d’aquells dies i que la porta a descobrir un polític singular, fonamental per entendre la transformació d’una ciutat i el present d’un país.

Parlant amb familiars, coneguts i polítics, la Lluna aconsegueix fer-se un retrat íntim i universal, humà, contradictori, vitalista i colpidor de Pasqual Maragall.

La vida de Pasqual Maragall a través dels ulls dels que el van conèixer

Dirigida per Josep M. Mañé i Francesca Català, aquest documental de 110 minuts de durada i en català, apareixen desde la que va ser la seva dona, Diana Garrigosa, morta al febrer de 2020, al seu secretari durant anys, Salvador Sarquella, l’expresident de la Generalitat José Montilla, o el seu successor a l’alcaldia, Joan Clos.

També el seu cap de premsa de llavors, Àngela Vinent, l’arquitecte Josep Antoni Acebillo, l’exministre Joaquín Almunia, el seu germà Ernest Maragall, els polítics Jordi Pujol, Artur Mas, Josep-Lluís Carod-Rovira i Josep Piqué, el filòsof Xavier Rubert de Ventós o el periodista Iñaki Gabilondo.

Produïda per Benecé Produccions i la Fundació Catalunya Europa, amb guió de David Cirici i Carmen Fernández Villalba, gràcies a la pel·lícula l’espectador coneixerà el retrat que s’ha fet Lluna Pindado de Pasqual Maragall.

Classificació per edat: Apta per a tots els públics

Gènere: Documental

Director: Josep Maria Mañé, Francesca Català Margarit

Producció Executiva: Xavier Atance


Producció Executiva FCE: Max Vives-fierro


Guió: David Cirici i Carmen Fernández Villalba


Direcció de Producció: Anna Boneta


Direcció de Fotografia: Roger Corredera


Música: Pito Costa & Carles Mateu


Muntatge: Olga Vilanova


Narradora: Lluna Pindado

Durada: 110 min

Distribuidora: Benecé Produccions

País: Espanya

Idioma original: Català

Recordatori per les últimes sessions. Guarda la teva entrada. Tens fins les 23h per arribar a casa.

Trailer

Maragall i la Lluna Cinema Prado

HORARIS/ ENTRADES

Dissabte, 6 de febrer

Diumenge, 7 de febrer

Dilluns, 8 de febrer