EL PRODUCTOR SITGETÀ ÀNGEL MORA PRESENTARÀ A SITGES EL SEU FILM ‘REGRESA EL CEPA’

Cineclub Sitges acollirà la preestrena del film el proper dijous, 23 de maig a les 20:30 h
Regresa El Cepa és un documental que reconstrueix la història del film ‘El Crimen de Cuenca’ de Pilar Miró, l’estrena del qual es va paralitzar durant 19 mesos, ara fa quaranta anys.

La pantalla del Cinema Prado de Sitges acollirà la preestrena del film ‘Regresa El Cepa’ del director Victor Matellano i produït pel sitgetà Àngel Mora.

El documental ens porta quaranta anys enrera quan es rodava a rodava a Belmonte i pobles propers, “El crimen de Cuenca” de Pilar Miró. Una cinta que després va segrestada segrestada militarment i la seva directora processada. La pel·lícula es va convertir en un dels grans èxits del cinema espanyol, i la seva estrena a Espanya va significar un exemple d’avanç de la democràcia i de la llibertat d’expressió.

Pilar Miró va demostrar la seva valentia en defensa de la pel·lícula amb el seu contingut íntegre, en moments tan convulsos com el 23-F, en un món d’homes, aquell moment en què gairebé no hi havia dones directores al cinema espanyol.

L’actor que va interpretar “El Cepa” a la pel·lícula de Pilar Miró, Guillermo Montesinos, torna als llocs de rodatge quaranta anys després, els llocs reals del “Cas Grimaldos”, per trobar-se amb els veïns.

La seva visita serveix de fil conductor del documental en què seran entrevistats especialistes, juristes, ex responsables institucionals, guionistes, membres de l’equip i actors de la pel·lícula de Pilar Miró.

Hi participen amb el seu testimoni al documental: Gonzalo Miró, Héctor Alterio, Assumpta Serna, Mercedes Sampietro, José Manuel Cervino, Francisco Casares; els guionistes Lola Salvador i Juan Antonio Porto, la cap de producció Sol Carnisser, el director de fotografia Hans Burmann, la maquilladora Paquita Núñez, el músic Antón García Abril, el director de doblatge Claudio Rodríguez, l’ajudant de direcció Miguel Àngel Díez.