Aquesta vegada els X-MEN s’enfronten al seu enemic més poderós: un dels seus propis membres, Jean Grey (Sophie Turner). Durant una missió de rescat en l’espai, Jean gairebé mor en ser atacada per una misteriosa força còsmica. Quan torna a casa, aquesta força no només l’ha fet infinitament més poderosa, també ara és més inestable. Mentre lluita amb l’entitat que habita al seu interior, Jean deslliga els seus poders de formes que no pot controlar ni comprendre.

Jean caurà en una espiral fora de control fent mal a aquells que més estima, començant a destruir els llaços que mantenen units als X-Men. Mentre la seva família s’enfonsa, han de trobar la forma d’unir-se, no només per salvar l’ànima de Jean, sinó també per salvar el planeta d’uns extraterrestres que volen transformar aquesta força en una arma i conquerir la galàxia.

Simon Kingber, guionista de X-Men: Apocalipsi (2016) i X-Men: Dies del futur passat (2014), s’encarrega de dirigir aquest film que suposa un nou pas dins de la franquícia mutant. Protagonitzada per Sophie Turner (Joc de Trons) com Jean Grey / Fénix Fosca, la resta del repartiment el completen Nicholas Hoult (Rebel el camp de sègol), Tye Sheridan (Ready Player One), Kodi Smit-McPhee (L’alba del planeta dels simis), James McAvoy (Múltiple), Jennifer Lawrence (Pardal vermell), Michael Fassbender (El ninot de neu) i Jessica Chastain (Molly ‘s Game), entre d’altres.

Classificació per edat: 7 anys
Gènere: Aventura, acció, ciència ficció
Durada:  114 min
Director: Simon Kingber
Repartiment: Sophie Turner, Tye Sheridan, Michael Fassbender  i Jessica Chastain
País: USA
Idioma original: Anglès