Bobbi Jene Smith és una ballarina americana de renom que ha crescut com a professional a Israel, dins de la companya de dansa Batsheva que lidera el carismàtic coreògraf Ohad Naharin, creador del mètode “Gaga”. Després de 10 anys d’èxit i fama, la prestigiosa ballarina pren la difícil decisió de tornar als Estats Units, per iniciar així una nova fase de la seva carrera professional i treballar de forma independent.
Amb 30 anys i bojament enamorada de l’Or, un jove ballarí israelià, haurà d’afrontar el dilema d’abandonar la zona de confort i acceptar les inevitables conseqüències que comporta l’ambició. Tot amb l’objectiu de lluitar pel seu art en solitari, que esdevindrà més personal i trencador que mai. El nou entorn de la ciutat de Nova York, lluny d’aturar-la, farà aflorar en ella tota la seva creativitat, i s’imposarà a l’escena de la metròpoli amb una peça intensa, catàrtica i violenta que posarà a prova el seu propi llindar del dolor i la seva resistència emocional.
“El meu cos és com un recipient; una càpsula del temps on hi guardo tot el meu amor, esperances, fatigues, tristesa, plaer, pors i daltabaixos. Aquesta pel·lícula és com un cos que tot el que guarda es transforma en un ball.” Bobbi Jene esdevindrà un referent de la dansa contemporània, que portarà un pas més enllà l’estil “Gaga” del seu antic professor i s’exposarà davant de la crítica amb una obra que suposarà per a ella un gran salt al buit. Bobbi Jene és una història d’art, ambició, relacions a distància i la lluita per trobar un estil propi. El retrat íntim d’una ballarina que pretén assolir el clímax de la seva creativitat. Una pel·lícula que explora les profunditats de l’ànima d’una artista amb una sensibilitat excepcional. Serà capaç de deixar enrere la seva vida per crear la seva gran obra?

Dinamarca, Suècia (2017). 94 minuts. V.O. en anglès subtitulat en castellà.
Direcció: Elvira Lind
Producció: Julie Leerskov, Sara Stockmann