Cineclub Sitges dedica una sessió especial per mostrar la dura experiència de milers de persones que escapen de la dura realitat dels seus països d’orígen i intenten arribar a una terra on esperen trobar noves oportunitats. La sessió comptarà amb la projecció del curt documental ‘Adieksodo’ de la realitzadora sitgetana Sabrina Guitart que assistirà per presentar el seu treball. I després es projectarà el documental ‘Cartas Mojadas’ de la directora Paula Palacios i produïda per Isabel Coixet. Al final de la projecció hi haurà un petit col·loqui amb un voluntari d’ Open Arms.

18:30 H ADIEKSODO

“ADIEKSODO” (DEAD END), es va filmar als camps de refugiats de l’illa grega de Lesbos. Els testimonis expliquen la lluita per fugir de les guerres provocades per les potències mundials que condemnen milions de persones a les dificultats d’un llarg i perillós viatge en què molts en perden vides. 

El seu èxode forçós és el reflex d’un sistema neocapitalista internacional que prioritza poder i diners per sobre de la vida humana. Aquest curtmetratge està dedicat als refugiats de tot el món.

19:00 H CARTAS MOJADAS

Milers de persones han creuat el mar Mediterrani aquests anys intentant arribar a Europa. A través d’una misteriosa veu del fons del mar, la pel·lícula explica els anys més tràgics de la història contemporània europea.

Classificació per edat:12 anys

Gènere: Documental

Durada: 81 min

Director: Paula Palacios

País:Espanya

Idioma original: Castellà

Trailer Cartas Mojadas

Trailer ADIEKSODO

HORARIS/ ENTRADES

Dijous, 14 de gener

18:30 h ADIEKSODO amb presentació de Sabrina Guitart

19:00 h CARTAS MOJADAS amb presentació de Carmen Gallego i col·loqui posterior amb un voluntari d’Open Arms