Cinema Prado Sitges presenta Pequeño País

Cinema Prado Sitges presenta Pequeño País

Pequeño país és l’adaptació cinematogràfica de l’best-seller “Petit Pays” de l’escriptor i també cantant Gaël Faye, un relat autobiogràfic convertit en fenomen editorial a França amb més de 700.000 exemplars venuts, guanyador d’importants premis literaris i traduït a 30 idiomes. Petit país està dirigida pel cineasta francès Eric Barbier, que a més va acudir en el passat a l’BCN Film Fest per presentar la pel·lícula.

Sinopsi

Per començar, ‘Pequeño País’ ens explica la història de Gabriel, un nen de deu anys que es passa el dia amb els seus amics als carrers de Bujumbura, Burundi, un escenari propici a tota mena d’aventures: robar mànecs en els jardins, fumar d’amagat, banyar-se al riu al capvespre … Un paradís que trontolla amb la separació dels seus pares i que també es trenca en mil bocins amb l’esclat de la guerra civil de 1993 a la veïna Rwanda.

Eric Barbier (‘Promesa a l’alba’) dirigeix aquesta adaptació de la novel·la de Gaël Faye que a més ha estat nominada a l’Millor guió adaptat als Premis César de cinema francès. ‘Petit país’ explica la història d’un petit nen anomenat Gabriel, fill de 10 anys d’una família d’expatriats que viu a Bujumbura, la capital de Burundi, i passa els dies de 1993 jugant amb els seus amics i també la seva germana petita.

Però una vida relativament plàcida es veurà tocada pel conflicte entre les ètnies Hutu i Tutsi al país veí, Rwanda. La guerra tocarà fins i tot a la seva família, formada per un pare francès i una mare rwandesa, que és de l’ètnia Tutsi, la minoria oprimida de l’conflicte. Això vol dir que el mateix Gabriel és Tutsi. I des de la porta de casa veurà de prop la guerra civil i el genocidi que es duran a terme a Rwanda i que esquitxarà a Burundi. El llibre estava basat en l’experiència de Gaël Faye, encara que no és autobiogràfic.

El film arriba a la pantalla dell Cinema Prado després de la gran acceptació obtinguda tant pel públic com també per la crítica.

Fitxa Tècnica

Títol original: Petit Pays

Classificació per edat: 16 anys

Gènere:Drama

Durada: 111 min

Direcció: Eric Barbier

Repartiment: Jean-Paul Rouve, Djibril Vancoppenolle i també Dayla De Medina

País: França

Idioma original: Francès

IMDB

Trailer

Cinema Prado Sitges presenta Pequeño País

HORARIS/ENTRADES

Divenders, 28 de maig

Dissabte, 29 de maig

Diumenge, 30 de maig

Dilluns, 31 de maig