El millor cinema LGTBIQ+ es podrà veure a la Mostra Endimaris Sitges

El Cinema Prado de Sitges acollirà la I Mostra de Cinema LGTBIQ+ Endimaris Sitges, que tindrà lloc del 24 de juny a l’1 de juliol. Cineclub Sitges i l’Associació Colors Sitges Link organitzen aquest esdeveniment amb l’objectiu de donar més visibilitat a la comunitat LGTBIQ+ a través del cinema. A més les sessions es complementaran amb una sèrie de col·loquis i presentacions per debatre diversos temes que plantegen les pel·lícules i donar veu al públic assistent que podran interactuar amb els convidats.

El director Marc Ferrer serà a Sitges per presentar ‘¡Corten!’ Un explosiu còctel giallo i queer, que es va poder veure a la darrera edició del D’A Film Festival i que serà l’encarregada de donar el tret de sortida a la mostra el proper dijous, 24 de juny. ‘¡Corten!’ també es podrà veure el diumenge, 27 de juny en una sessió especial amb la presència de La Prohibida, protagonista de la pel·lícula que també serà la convidada especial de la “Summer Colors Party’ organitzada per Colors Sitges Link.

Un dels plats forts de la mostra serà la producció britànica ‘Supernova’ del realitzador Harry Macqueen i protagonitzada per Colin Firth i Stanley Tucci. Els dos actors ens ofereixen unes interpretacions magistrals en una historia forta, sorprenent i molt emotiva. El film que va formar part de la secció oficial del darrer Festival de Sant Sebastià es podrà veure dissabte, 26 de juny.

La Mostra Endimaris Sitges també explorarà un tema impactant que ens planteja el film ‘Now you are a Woman’ de la directora Alba Muñoz, que ens presenta la historia de Gerald Hayo, activista i supervivent d’una de les pràctiques més extremes en contra de les dones lesbianes: La Violació correctiva.

La situació de comunitat LGTBIQ+ dins del cossos de seguretat i la policia també es posarà a debat amb la projecció del film ‘Poppy Field’. Una producció romanesa guanyadora del premi Talents, a la darrera edició del D’A Film Festival i que ens presenta la història d’un policia que manté la seva sexualitat en secret i ha d’intervenir quan un grup homòfob ultranacionalista ataca als assistents de la projecció d’una pel·lícula queer.
La mostra també comptarà amb una sessió dedicada al cinema LGTBIQ+ asiàtic amb la col·laboració de CINEASIA que presentarà el film ‘Suk-Suk’. Aquesta producció de Hong Kong ens mostra la història d’amor entre dos pares de família de 70 anys que es retroben i decideixen deixar d’amagar la seva identitat sexual i començar una nova vida junts.

Endimaris Sitges també projectarà dos musicals enregistrats al West End de Londres i que han fet un breu recorregut per les pantalles de cinemes internacionals. La producció de l’Adelphi Theatre de Londres de ‘Kinky Boots’ amb música de Cindi Lauper i ‘Everybody’s talking about Jamie’ enregistrat al Apollo Theatre de la capital britànica.

‘Stonewall’ de Roland Emmerich, ‘Lola vers la mer’ del realitzador belga Laurent Micheli, la premiada producció brasilera ‘Tinta Bruta’ i l’espanyola ‘Grimsey’ son altres produccions que es podran veure a la Mostra Endimaris Sitges.

La mostra finalitzarà el dijous, 1 de juliol amb la projecció de ‘Cicada’, una producció nord americana, que ens presenta a un jove bisexual que ha d’enfrontar-se a les seves pors davant del sentiments que té per un altre home. El film va obtenir la Menció honorable al New York’s LGBT Film Festival, el premi del jurat al Out Film CT i el premi del públic al Oslo/Fusion International Film Festival.

Tot i que la Mostra de Cinema Endimaris Sitges no és un certamen competitiu amb un palmarès, sí que s’ha creat el Premi Endimaris Sitges per fer un reconeixement a aquelles produccions audiovisuals que hagin fet una aportació important a la visibilitat de la comunitat LGTBIQ+ a través del cinema o la televisió. Aquest any recolliran el primer premi Endimaris Sitges Hector Lozano i Menna Fité creador i director respectivament de la sèrie ‘Merlí’ i ‘Merlí Sapere Aude’ . Dues sèries que es converteixen en un bon exemple a seguir per a conscienciar a la població i normalitzar moltes de les situacions que pateix actualment la comunitat LGTBIQ+ i tracta temes tan importants com el virus del VIH, que avui en dia encara continua sent un estigma. L’entrega del premi es realitzarà el proper dijous, 1 de juliol durant la sessió de cloenda de la Mostra.

Les entrades es podran adquirir a partir del 10 de juny al web: www.mostraendimarissitges.com o a les taquilles del Cinema Prado de Sitges.

Sitges Endimaris compta amb el suport de l’Ajuntament de Sitges, Sitges Anytime, Casino Prado Suburense i la col·laboració de Queenz, Geido Cosmètics, Caves Llopart i la Vinoteca Perbacco. A més compta amb altres col·laboradors com el Sitges Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, CineAsia, D’A Film Festival, LesGaiCineMad, Zinentiendo, Museus de Sitges, La Cañateca Sitges, i la Companyia Double A de l’ IAB.