La Señora Lowry e Hijo

La Señora Lowry e Hijo

Sinopsi

Primerament dir que L.S. Lowry va ser una de les figures artístiques més importants del Regne Unit de mitjan el segle 20 i les seves obres van triomfar per la seva visió única de nord-oest industrial d’Anglaterra. La Sra. Lowry i Fill ens mostra la complicada relació que manté amb la seva mare, una dona que va tractar activament de dissuadir al seu fill solter de perseguir les seves ambicions artístiques i a més va criticar qualsevol dels gustos del seu fill.

L’art de L.S. Lowry

Un dels pintors més respectats del Regne Unit, durant el segle XX, reviu en la La Sra Lowry i Fill. Adrian Noble aborda la figura de Lawrence Lowry des d’un vessant més casolana i costumista. D’aquesta manera, s’introdueix en la malaltissa relació que va mantenir amb la seva mare, per a qui va dedicar enterament la seva vida mentre va estar viva. El guió marca perfectament el menyspreu i les humiliacions de la seva progenitora, posant major detall en la seva frustració constant d’una vida que no arriba. Davant d’aquesta atmosfera derrotista treu el cap una major lluminositat a Lawrence, que, a través de la seva cosina, planteja reflexions sobre el significat de la bellesa i la perfecció artística. No obstant això, flaqueja aquest influx reflexiu a el donar-li sempre més importància a l’efecte familiar, el que no deixa degustar el debat introspectiu.

Interpretacions magnífiques

Un dels punts més fort de la Sra Lowry i Fill és l’elecció actoral protagonista. Per començar, Vanessa Redgrave està pletòrica, en aquesta arrencada amargat i en aquesta forma de transmetre el somni i el desgast personal que passa pel seu personatge. A més hi ha escenes en què es converteix en un autèntic còctel de males sensacions, el que indica el gran treball realitzat per l’actriu. En algun lloc, es pot fer alguna cosa a faltar una major humanitat i proximitat, atès que es manté en un perfil antagonista en tot moment. Per tant, no permet que oxigeni com hagués de. No obstant això, es valora la naturalitat i versemblança amb la que impregna la pantalla, ja que tot i la naturalesa del seu personatge, no s’excedeix en el dramatisme o exageració que pogués caure.

Després, Timothy Spall controla a la perfecció aquest món interior no tan fàcil d’entendre, a través d’un llenguatge no verbal molt ben portat. A més, la seva interpretació va evolucionant al llarg de tot el film, el que li permet explotar més els diferents estats pels quals passa el seu personatge. En alguns moments, es troba a faltar que doni més potència, però ho compensa amb aquelles seqüències amb les que il·lumina la pel·lícula. Té molt bon feeling amb l’elenc infantil, que encara que no té una gran presència a escena, li permet a Spall gaudir-lo. Després, el duel al costat d’Redgrave té una sinergia molt realista, en aquest joc de dominació psicològica. Finalment, Wendy Morgan es converteix en un leitmotiv que es consumeix en una interpretació elegant, subtil i amb energia, que contrasta amb la dels seus protagonistes.

Fitxa Tècnica

Calificació: 7 anys

Títol original: Mrs. Lowry & Son

Direcció: Adrian Noble

Durada: 91 min

Guió: Martyn Hesford

Repartiment: Timothy Spall, Vanessa Redgrave, Stephen Lord, David Schaal, Wendy Morgan, John Alan Roberts, Michael Keogh, Joanne Pearce, Jon Furlong, Paul Bergquist, Amanda Higson, Jennifer Banks, Giselle Cullinane, Laurence Mills, Rose Noble

Gènere: Drama

Any: 2019

IMDB

Recorda que si vens a la última sessió de cinema, tns fins les 23 h per arribar a casa, per tant guarda la teva entrada.

Trailer

La Señora Lowry e Hijo

HORARIS/ ENTRADES

Divendres, 19 de febrer

Dissabte, 20 de febrer

Diumenge, 21 de febrer

Dilluns, 22 de febrer