Macbeth en directe al Cinema Prado

Per a la tradicional première de La Scala del 7 de desembre, l’esdeveniment més esperat del calendari cultural europeu, i després de la gala d’estrelles de l’any passat des d’un teatre gairebé buit, la nova temporada s’obrirà amb Macbeth de Verdi amb tota la pompa habitual d´aquest esdeveniment VIP.
El director musical Riccardo Chailly completarà així la sèrie d’interpretacions de la “trilogia juvenil” de Giuseppe Verdi, després de Giovanna d’Arco i Attila.
Macbeth serà posada en escena pel director Davide Livermore, la seva quarta actuació inaugural, amb escenografia de Giò Forma, vestuari de Gianluca Falaschi i a més un gran elenc: Anna Netrebko com Lady Macbeth, afirmant la seva relació especial amb el teatre, juntament amb Luca Salsi com Macbeth, Francesco Meli com a Macduff i Ildar Abdrazakov com a Banc.

Sinopsi

Per començar aquesta òpera ens presenta a un valent general escocès anomenat Macbeth rep una profecia d’un trio de bruixes que algun dia es convertirà en rei d’Escòcia. Consumit per l’ambició i també empès a l’acció per la seva esposa, Macbeth assassina al rei Duncan i presa el tron escocès per a si mateix. Després ho turmenta la culpa i la paranoia. Obligat a cometre cada vegada més assassinats per a protegir-se de l’enemistat i la sospita, aviat es converteix en un governant tirànic. El bany de sang i la consegüent guerra civil ràpidament porten a Macbeth iMacbeth als regnes de la bogeria i la mort.

EQUIP CREATIU

Música: Giuseppe Verdi

Director musica;l Riccardo Chailly

Director: Davide Livermore

Director d’ escena: Giò Forma

Repartiment: Anna Netrebko, Luca Salsi, Francesco Meli i també Ildar Abdrazakov

Teatre: Teatro Alla Scala

Durada: 210 min aprox.

Trailer

Macbeth en directe al Cinema Prado

Dimarts,7 de desembre a les 18:00h.