Maixabel torna al Cinema Prado Sitges

Maixabel torna al Cinema Prado Sitges

Descobreix Maixabel dirigida per Icíar Bollaín i protagonitzada per Blanca Portillo i Luis Tosar, després del seu pas per la Secció Oficial de Festival de Sant Sebastià

Sinopsi

Per començar el film ens presenta a Maixabel Lasa que perd a l’any 2000 al seu marit, Joan Maria Jaúregui, assassinat per ETA. Onze anys més tard, rep una petició insòlita: un dels assassins ha demanat entrevistar-se amb ella a la presó de Nanclares de l’Oca a Àlaba, en la qual compleix condemna després d’haver trencat els seus llaços amb la banda terrorista. Tot i els dubtes i de l’immens dolor, Maixabel Lasa accedeix a trobar-se cara a cara amb les persones que van acabar a sang freda amb la vida de qui havia estat el seu company des dels setze anys.

Escrita per la guionista Isa Campo ( “Entre dues aigües”, 2018) i també Icíar Bollaín, la cinta s’inspira en fets reals i explica la història de Maixabel Lasa, vídua de l’polític basc assassinat per ETA, Juan María Jáuregui, i una de les primeres víctimes a accedir a entrevistar-se amb els assassins del seu marit a la presó, en el marc de les trobades restauratius impulsats el 2011 des de l’anomenada ‘Via Nanclares’.

Fitxa Tècnica

Any: 2021

Durada: 120 min.

País: Espanya

Direcció: Iciar Bollaín

Repartiment: Luis Tosar, Blanca Portillo, Urko Olazabal i també María Cerezuela

Guió: Isa Campo i també Iciar Bollaín

IMDB

Trailer

Maixabel torna al Cinema Prado Sitges

HORARIS/ENTRADES

Diumenge, 7 de novembre

Dilluns, 8 de novembre