Premis VOC al Cineclub Sitges

Horaris/Entrades


Dijous/ Jueves/ Thursday- 02/03/2023

ENTRADA GRATUÏTA


(VE): En Castellà

(CAT): En Català

(VOSE): Versió Original Subtitulada en Castellà

(VOSI): Versió Original Subtitulada en Anglés

VOC► Versió Original en Català és un projecte impulsat per Òmnium Cultural amb la finalitat d’estimular la producció de continguts audiovisuals de qualitat en llengua catalana, contribuir a la seva difusió i ampliar-ne el públic. Són uns premis que volen reconèixer els millors curtmetratges, websèries, videoblogs i nous formats audiovisuals realitzats originalment en català, i incentivar la creació de nous continguts.

Anualment se celebra La Mostra VOC de cinema i audiovisual que premia els millors curtmetratges de ficció i documentals.

Ref: Premis VOC al Cineclub Sitges

Sessió 1: Abismes quotidians

DOCUMENTAL

DANCING WITH ROSA

Direcció: Robert Muñoz Rupérez

Any: 2022

Sinopsi: Passat i present es donen la mà en la història de la Rosa, una dona de 84 anys que conviu amb la seva filla Eva que té síndrome de Down. Els records dels moments feliços, enregistrats en vídeos casolans, imatges de joventut tan llunyanes que ara semblen quasi irreals, s’entrelliguen amb un present on la Rosa s’enfronta al dilema respecte al futur de la seva filla. Un curtmetratge que ens parla de la nostàlgia i la solitud, però que alhora és també un exemple de lluita i d’amor, perquè la vida té moments difícils, però també hi ha moments per somriure i ballar.

Crítica escrita per Sandra Martín (La Casa del Cine).

FICCIÓ

DEMÀ HO DEIXEM

Direcció: David Moragas.

Any: 2022

Sinopsi: Una parella es retroba quan un d’ells torna de viatge, fet que deriva en un torrent d’emocions que sorgeixen, sobretot, pel tipus de relació que mantenen. La quotidianitat amb què filma David Moragas, aconseguida pel moviment constant de càmera i els enquadraments descentrats, juntament amb un treball interpretatiu molt naturalista dels actors, fa que ens sigui fàcil empatitzar amb ambdós personatges. Nosaltres també ens enfadem, sentim inseguretats, ràbia, decepció i tristesa. I l’amor no sempre ens salva. O potser sí?

Crítica escrita per Belit Lago (La Casa del Cine).

DOCUMENTAL

ARA CREMA

Direcció: Núria Gascón

Any: 2020

Sinopsi: Un objecte tan quotidià com un sofà crema davant un grup de gent. En un breu documental experimental que barreja arxius fotogràfics amb imatges en 16 mm i clips d’àudio per recrear l’ambigüitat dels records, són les paraules no parlades les quals afronten una memòria més obscura.

FICCIÓ

LA MORT PETITA

Direcció: Júlia Coldwell

Any: 2022

Sinopsi: Un honest relat sobre el fet de relacionar-se amb l’últim període d’una vida, mentre es procura sostenir els primers passos d’una altra. L’Adela, l’humil protagonista de La mort petita, intenta pal·liar les grans dificultats de mantenir la cura pel seu fill i treballar a la fàbrica del poble, a la vegada que la seva mare deixa entreveure els primers senyals de la pèrdua d’orientació: pateix una incipient demència. Sota aquest lúcid marc, Júlia Coldwell vertebra una delicada i afectuosa mostra sobre la vulnerabilitat a través de les relacions de ser mare i, alhora, també filla.

Crítica escrita per Gerard Galián (La Casa del Cine).

FICCIÓ

HOSTE

Direcció: Nil Manrique

Any: 2022

Sinopsi: Un home viu aïllat del món en una casa en plena natura, i cada nit ha de satisfer a una perillosa criatura. Amb aquest argument, Hoste aconsegueix oposar la tranquil·litat d’un paisatge idíl·lic amb el terror d’una atmosfera inquietant i amenaçadora. Quan el protagonista rep una trucada que l’informa que el seu fill, amb qui va discutir fa temps, es troba a l’hospital, haurà de fer front al monstre per tal de poder sortir de la casa. Una història emotiva i aterridora on el remordiment i l’orgull poden ser més perillosos que la terrible criatura.

Crítica escrita per Dani Álvarez López (La Casa del Cine).

El destino de Simone Veil, su infancia, sus luchas políticas, sus tragedias. El retrato épico e íntimo de una mujer con un recorrido vital fuera de lo común que revolucionó su época defendiendo un mensaje humanista que pervive hasta hoy.

Simone Veil’s fate, her childhood, her political struggles, her tragedies. The epic and intimate portrait of a woman with an unusual life journey that revolutionized her time, defending a humanist message that survives to this day..


Premis VOC al Cineclub Sitges

Altres pel·lícules en cartellera