HORARIS

Dijous/ Jueves/ Thursday – 10/03/2022

20:15 h (VOSE)

Rigoletto Temporada Directes Royal Opera House

La temporada s’obre amb una nova producció del Rigoletto de Verdi, dirigida per Oliver Mears, la seva primera com a director de The Royal Opera. Aquesta producció veu l’obra mestra de Verdi com una obra de moral moderna que enfronta el poder amb la innocència, la bellesa i la lletjor, en un món implacable de decadència luxosa, corrupció i decadència social.

Antonio Pappano i Paul Wynne Griffiths dirigeixen a la tardor, amb Carlos Álvarez en el paper principal al costat de Lisette Oropesa i Liparit Avetisyan. Al febrer Stefano Montanari dirigeix un repartiment que inclou Luca Salsi, Rosa Feola i Javier Camarena.

Escolteu el retorn de l’ària més famosa de l’òpera, ‘La donna è mobile’, a l’acte final mentre descobrim qui es fa l’última rialla.

Sinopsi

El duc de Màntua és un donador en sèrie. En una festa de palau, no content amb la comtessa Ceprano casada, el duc revela que també està enamorat d’una dona misteriosa que ha vist a l’església.

El bufó geperut Rigoletto fa broma que el duc hauria de fer assassinar el marit de la comtessa. El comte Ceprano promet segrestar l’amant de Rigoletto com a càstig. El caos descendeix quan arriba l’ancià comte Monterone i s’enfronta al duc per seduir la seva filla, una tercera dona! Rigoletto porta les seves bromes massa lluny, i el vell el maleeix.

L’anomenada “amant” de Rigoletto és de fet la seva filla, Gilda, a qui manté tancada amb clau a casa. S’ha enamorat en secret del duc de Màntua, que va venir a la seva església disfressat. Gilda és segrestada pel comte Ceprano i lliurada a les urpes del duc. Rigoletto contracta un assassí per venjar-se. Però abans que s’acabi el dia, la maledicció del vell exercirà el seu poder mortal.

Fitxa Tècnica

Durada: 3h

Director: Oliver Mears

Música: Giuseppe Verdi

Decorats: Simon Lima Holdsworth

Repartiment: Luca Salsi, Rosa Feola, Javier Camarena, Evgeny Stavinsky.

Any: 2022

Rigoletto Temporada Directos Royal Opera House

La temporada comienza con una nueva producción de Rigoletto de Verdi, dirigida por Oliver Mears, la primera como director de The Royal Opera. Esta producción ve la obra maestra de Verdi como una obra moral moderna que enfrenta el poder contra la inocencia, la belleza contra la fealdad, en un mundo despiadado de lujosa decadencia, corrupción y decadencia social.

Antonio Pappano y Paul Wynne Griffiths dirigen En otoño, con Carlos Álvarez en el papel principal junto a Lisette Oropesa y Liparit Avetisyan. En febrero Stefano Montanari dirige un elenco que incluye a Luca Salsi, Rosa Feola y Javier Camarena.

Escuche el regreso del aria más famosa de la ópera, ‘La donna è mobile’, en el acto final mientras descubrimos quién ríe el último.

Sinopsis

El duque de Mantua es un mujeriego en serie. En una fiesta en el palacio, no contento con la casada de la condesa Ceprano, el duque revela que también está enamorado de una mujer misteriosa que ha visto en la iglesia.

El bufón jorobado Rigoletto bromea diciendo que el duque debería hacer asesinar al marido de la condesa. El conde Ceprano promete secuestrar a la amante de Rigoletto como castigo. El caos desciende cuando llega el anciano Conde Monterone y se enfrenta al Duque por seducir a su hija, ¡una tercera mujer! Rigoletto lleva sus bromas demasiado lejos y el anciano lo maldice.

La llamada “amante” de Rigoletto es, de hecho, su hija, Gilda, a quien mantiene bajo llave en casa. Se ha enamorado en secreto del duque de Mantua, que acudió a su iglesia disfrazado. Gilda es secuestrada por el Conde Ceprano y entregada a las garras del Duque. Rigoletto contrata a un asesino para vengarse. Pero antes de que acabe el día, la maldición del anciano ejercerá su poder letal.

Ficha Técnica

Duración: 3h

Director: Oliver Mears

Música: Giuseppe Verdi

Decorados: Simon Lima Holdsworth

Reparto: Luca Salsi, Rosa Feola, Javier Camarena, Evgeny Stavinsky.

Año: 2022

Rigoletto Live season Royal Opera House

The Season opens with a new production of Verdi’s Rigoletto, directed by Oliver Mears – his first as Director of The Royal Opera. This production sees Verdi’s masterpiece as a modern morality play that pits power against innocence, beauty against ugliness, in a pitiless world of luxurious decadence, corruption and social decay.

Antonio Pappano and Paul Wynne Griffiths conduct in the Autumn, with Carlos Álvarez in the title role alongside Lisette Oropesa and Liparit Avetisyan. In February Stefano Montanari conducts a cast that includes Luca Salsi, Rosa Feola and Javier Camarena.

Listen out for the return of the opera’s most famous aria, ‘La donna è mobile’, in the final act as we find out who gets the last laugh.

Synopsis

The Duke of Mantua is a serial womaniser. At a palace party, not content with the married Countess Ceprano, the Duke reveals he is also infatuated with a mysterious woman he has seen in church.

The hunchbacked jester Rigoletto jokes that the Duke should have the Countess’s husband murdered. Count Ceprano vows to kidnap Rigoletto’s lover as punishment. Chaos descends when the elderly Count Monterone arrives and confronts the Duke for seducing his daughter – a third woman! Rigoletto takes his jesting too far, and the old man curses him.

Rigoletto’s so-called ‘lover’ is in fact his daughter, Gilda, whom he keeps under lock and key at home. She has secretly fallen in love with the Duke of Mantua, who came to her church in disguise. Gilda is kidnapped by Count Ceprano and delivered into the Duke’s clutches. Rigoletto engages an assassin to exact his revenge. But before the day is out, the old man’s curse will exert its deadly power.

Technical Details

Lenght: 3h

Director: Oliver Mears

Music: Giuseppe Verdi

Set Design: Simon Lima Holdsworth

Cast: Luca Salsi, Rosa Feola, Javier Camarena, Evgeny Stavinsky.

Year: 2022

Rigoletto Temporada Directes Royal Opera House