Passió, lluita i sacrifici, torna a Liceu el muntatge de Paco Azorín de la òpera de Giacomo Puccini en una de les òperes italianes més emblemàtica.
Odi, amor, passió, violència i religió es donen la mà en aquesta obra mestra de l’compositor de Lucca. Viure per l’art i morir per l’amor són les dues constants de Tosca, perfecte triangle visceral entre Cavaradossi, Tosca i Scarpia, en el context dels temps convulsos de la Roma envaïda per Napoleó.
Els espectadors gaudiran d’el muntatge de Paco Azorín, sota la direcció musical de John Fiore i amb les veus de la soprano Tatiana Serjan (Tosca); el tenor Roberto Aronica (Mario Cavaradossi) i el baríton Lucio Gallo (Baró Scarpia). Una coproducció de Liceu i el Teatre de la Maestranza de Sevilla, amb la participació de l’Orquestra i Cor de Liceu.
Una posada en escena clàssica al mateix temps que trencadora i lliure de parafernàlies que ens facin distreure’ns de l’escena. Una posada en escena fidel a l’original que atorga el protagonisme directe als cantants i els fa connectar amb el
públic. En la seva estrena, aquesta producció va ser catalogada com atrevida i de complexitat conceptual.
La versió de Tosca que presenta al Gran Teatre de Liceu manté el nivell que el gran teatre de l’òpera barceloní té com un dels principals teatres d’aquest gènere a casa nostra. Una òpera clàssica però trencadora que ha de formar part (obligatòriament) de la cartera d’espectacles
operístics que s’han de veure, com a mínim, un cop a la vida.

Trailer