Torna la Temporada Clàssica de la Royal Opera House

with No hi ha comentaris

TEMPORADA TEATRE, ÒPERA I BALLET PER A CINEMES 2023- 2024

Temporada Clàssica 2023-2024

EL ORO DEL RIN

Dimecres, 25 d’octubre de 2023 a las 20:15h

The Royal Opera/ EN DIFERIT

El robatori del valuós or ocult al riu Rin desencadena una sèrie d’esdeveniments destructius que enfrontaran déus i mortals durant diverses generacions. El cicle de L’anell del nibelung de Wagner inclou algunes de les millors composicions musicals que s’han escrit mai per a l’òpera. Gaudiu d’aquest espectacular viatge al món dels mites, els somnis i els records al voltant de la figura d’Erda, la deessa Terra. Antonio Pappano dirigeix aquesta nova i gosada versió de L’or del Rin de Wagner, que marca l’inici d’un nou cicle de L’anell del nibelung per a la Royal Opera. L’espectacular repartiment compta amb Christopher Maltman (Wotan) i Christopher Purves (Alberich).


ELENC
Christopher Maltman (Wotan), Christopher Purves (Alberich), Sean Panikkar (Loge), Marina Prudenskaya (Fricka), Kiandra Howarth (Freia)

DON QUIXOTE

Dimarts, 7 de novembre de 2023 a las 20:15h

The Royal Ballet/ EN DIrecte

Don Quixote, basat en l’èpica novel·la epònima de Miguel de Cervantes, explica les aventures de l’excèntric cavaller Don Quixote i el seu fidel criat Sancho Panza, que intenten aparellar els eixerits Kitri i Basilio. La música de Ludwig Minkus afegeix dinamisme a aquest ballet enèrgic del segle XIX, un espectacle meravellós que posa de manifest l’excel·lència dels ballarins principals del Royal Ballet. La calor i el romanç de la novel·la clàssica de Cervantes prenen vida en aquesta exuberant producció de Carlos Acosta, creada fa una dècada per al Royal Ballet i que compta amb els dissenys únics de Tim Hatley.


ELENC
Mayara Magri, Cesar Corales

EL CASCANUECES

Dimarts, 12 de desembre de 2023 a las 20:15h

The Royal Opera/ EN DIRECTE

Uneix-te a Clara i la seva magnífica festa de Nit de Nadal, que es converteix en una aventura màgica quan tots els altres se’n van al llit. Deixeu-vos portar per l’esplendor de la composició de Txaikovski mentre Clara i el seu trencanous encantat s’enfronten al Rei dels ratolins i visiten la Fada de sucre i el seu Príncep al captivador Regne dels dolços. L´aclamada producció de Peter Wright per al Royal Ballet, amb preciosos dissenys d´època de Julia Trevelyan Oman, conserva l´essència d´aquest animat ballet clàssic, combinant l´encant del conte de fades amb una dansa clàssica espectacular.


ELENC
Anna Rose O’Sullivan, Marcelino Sambé

MANON

Dimecres, 14 de març de 2024 a las 20:15h

The Royal Ballet/ EN DIFERIT

Aquesta adaptació de la novel·la de l’abat Prévost encarna el millor del talent de Kenneth MacMillan. El seu profund coneixement de la psicologia humana i el domini de la coreografia es reflecteixen magistralment en els duets apassionats de la parella protagonista, consumida per un desig visceral. Les dificultats de l’heroïna per escapar de la pobresa converteixen Manon en un dels ballets més dramàtics i esquinçadors. Els evocadors dissenys de Nicholas Georgiadis intensifiquen el drama juxtaposant els orígens humils de Manon amb la sumptuositat del món a què la jove aspira. La Temporada 2023/24 celebra el centenari de Nicholas Georgiadis.


ELENC
Repartiment per confirmar

MADAMA BUTTERFLY

Dimarts, 26 de març de 2024 a las 20:15h

The Royal Opera/ EN DIRECTE

La jove geisha Cio-Cio-San es casa amb l?oficial de la marina nord-americana Pinkerton, convençuda que es tracta d?una autèntica unió per a tota la vida per la qual renunciarà a la seva religió i la seva comunitat. Quan s’adona que per a Pinkerton el seu matrimoni no és res més que una il·lusió, Cio-Cio-San ja no podrà escapar a les tràgiques conseqüències. Aquesta òpera, que inclou l’ària de Butterfly “Un bel dì, vedremo” (“Un bell dia veurem”) i el “cor a boca tancada”, és tan fascinant com esquinçadora. L’exquisida producció de Moshe Leiser i Patrice Caurier s’inspira en imatges europees del Japó del segle XIX. Asmik Grigorian interpreta el paper de Cio-Cio-San i la direcció musical està a càrrec de Kevin John Edusei.


ELENC
Asmik Grigorian (Cio-Cio-San), Joshua Guerrero (Teniente B. F. Pinkerton), Lauri Vasar (Sharpless), Hongni Wu (Suzuki)

EL LAGO DE LOS CISNES

Dimecres, 24 d’abril de 2024 a las 20:15h

The Royal Ballet/ EN DIRECTE

Durant una cacera, el Príncep Sigfrid es troba amb una bandada de cignes. Un es transforma en una dona bonica, Odette, de la qual el príncep s’enamora a l’instant. Però Odette és víctima d’un conjur que la manté captiva en forma de cigne durant el dia. Sigfrid aconseguirà alliberar-la de l’encanteri?

La unió de la música sublim de Txaikovski amb l’evocadora imaginació del coreògraf Liam Scarlett i els dissenys de John Macfarlane eleva la intensitat dramàtica d’aquest clàssic del ballet de Marius Petipa i Lev Ivanov. El llac dels cignes segueix figurant avui dia entre els favorits del ballet clàssic.


ELENC
Per confirmar

CARMEN

Dimecres, 1 de maig de 2024 a las 19:45h

The Royal Opera/ EN DIRECTE

Aquesta nova i tòrrida producció de Damiano Michieletto evoca tota la passió i la sensualitat de la música de Bizet, que inclou la seductora Havanera de Carmen i l’estimulant Cançó del toreador. Antonello Manacorda dirigeix un formidable elenc internacional amb Aigul Akhmetshina en el paper protagonista.


ELENC
Aigul Akhmetshina (Carmen), Piotr Beczala (Don José), Olga Kulchynska (Micaela), Kostas Smoriginas (Escamillo), Blaise Malaba (Zúñiga)

ANDREA CHENIER

Dimarts, 11 de juny de 2024 a las 20:15h

The Royal Opera/ EN DIRECTE

Durant una sumptuosa festa al París del segle XVIII, el poeta Andréa Chénier pronuncia un discurs apassionat en què critica Lluís XVI. Cinc anys més tard la Revolució ha donat pas al Terror, transformant l’equilibri de poder entre Chénier, la seva estimada Maddalena, i Gérard, l’home que podria destruir-lo…

Jonas Kaufmann encapçala l’espectacular posada en escena de David McVicar sota la batuta del seu col·laborador habitual, Antonio Pappano, que dirigeix aquest èpic drama històric de Giordano sobre revolució i amor prohibit a la seva última producció com a director musical de la Royal Opera.


ELENC
Jonas Kaufmann (Andrea Chénier), Sondra Radvanovsky (Maddalena Di Coigny), Carlos Álvarez (Carlo Gérard), Katia Ledoux (Bersi), Alexander Kravets (Increíble))

Temporada Clàssica 2023-2024

Leave a Reply