Andrea Chénier arriba al Cinema Prado

Per Començar aquesta òpera ens trasllada a França, any 1789. L’aristocràcia es delecta, el poble es lamenta, però entremig, es troba el poeta Andrea Chénier. Apreciat pels rics per la seva poesia commovedora però en el seu cor segueix sent un revolucionari.

Andréa Chénier, l’obra més famosa de l’compositor italià Umberto Giordano, és un brillant i també unvívid drama històric, alhora que una tragèdia humana d’una intensitat devastadora. A més amb el rerefons de la Revolució Francesa, l’atractiu d’aquesta òpera resideix en l’apassionada història d’amor llegit com un thriller històric.

L’obra està basada en la vida d’Andrea Chénier, un personatge històric real (un poeta francès que va quedar atrapat en l’agitació de la Revolució Francesa), primer com un ardent defensor i després també com una víctima, perseguit sense pietat i finalment enviat a la guillotina.

La música d’Umberto Giordano està carregada d’un entusiasme furiós i també d’emocions commovedores. Es barregen marxes històriques de l’època anterior a la Revolució Francesa, així com cançons revolucionàries com Ça ira i la Marsellesa.

Fitxa Tècnica

Ópera en 4 actes

Llibreto: Ludovic Halévy i Henri Meilhac

Cantada en francès

Enregistrada al desembre 2017 des del Teatre Alla Scala, Milán

Durada aproximada: 180 min

EQUIP CREATIU

Director musical: Riccardo Chailly

Director d’escena: Mario Martone

Escenografía: Marherita Palli

Vestuari: Ursula Patzat

Il·luminació: Pasquale Mari

EQUIP ARTÍSTIC

Maddalena di Coigny: Anna Netrebko

Andrea Chénier: Yusif Eyvazov

Carlo Gérard: Luca Salsi

Bersi, la serveenta: Annalisa Stroppa

La Comptessa de Coigny: Mariana Pentcheva

Madelon: Judit Kutasi

Recorda que si vens a la última sessió de cinema, tens fins les 23 h per arribar a casa, per tant guarda la teva entrada.

Trailer

Andrea Chénier arriba al Cinema Prado

HORARIS/ ENTRADES

Dissabte, 17 d’abril

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és quadre-preus-DIFERITS-prado-orig.jpg