El Informe Auschwitz al Cinema Prado

El Informe Auschwitz al Cinema Prado

Per començar cal dir que aquest film ha estat Seleccionada per Eslovàquia per representar al país en els premis Oscar en la categoria de Millor Pel·lícula Internaciona. També cal dir que L’informe Auschwitz és l’autèntic i desconegut relat de la fugida de dos jueus eslovacs de el camp de concentració l’any 1944. Després d’una planificació meticulosa, Alfred Wetzler i Rudolf Vrba van escapar amb l’esperança que el seu testimoni sobre el genocidi ajudés a salvar vides. La seva heroïcitat va aconseguir que més de 120.000 persones es lliuressin de la deportació cap a una mort segura.

Les 32 pàgines de l’informe creat per Wetzler i Vrba van oferir una descripció detallada de la geografia i l’administració de camp i encara que espantava creure que horrors d’aquest calibre poguessin estar succeint, el document es va traduir a nombrosos idiomes i va anar guanyant la confiança dels polítics europeus. Gràcies a això Hongria va decidir avortar els seus trasllats a Auschwitz salvant així la vida de milers d’innocents.

Sinopsi

Narra la història real de Freddy i Waler, dos joves jueus eslovacs, que el 1942 van ser deportats a Auschwitz. El 10 d’abril de 1944, després d’un any de planificació meticulosa, aconsegueixen escapar amb l’esperança que el seu testimoni sobre el genocidi ajudi a salvar moltes vides. Mentre els companys que han deixat enrere es mantenen valents i ferms contra els oficials nazis, ells inicien un viatge de tornada a Eslovàquia ple de perills i dificultats. Demacrats i ferits, suporten nombrosos obstacles al llarg del seu camí, però cap tan gran com adonar-se que el seu relat sembla massa punyent per ser cert.

Fitxa Tècnica

Títol original: The Auschwitz Report

Classificació per edat: 16 anys

Gènere:Drama

Durada: 94 min

Direcció: Peter Bebjak

Repartiment: Noël Czuczor, Peter Ondrejicka, Wojciech Mecwaldowski, Jacek Beler, Michal Rezný, Kamil Nozynski, Olek Mincer, Ksawery Szlenkier, Christoph Bach, Florian Panzner, Lars Rudolph i també David Zimmerschied

País: Eslovàquia

Idioma original: Alemany, anglès

IMDB

Recorda que si vens a la última sessió de cinema, tens fins les 23 h per arribar a casa, per tant guarda la teva entrada.

Trailer

El Informe Auschwitz al Cinema Prado

HORARIS/ENTRADES

Dissabte, 17 d’abril

Dilluns, 19 d’abril