Los Tres Tenores-Voces para la eternidad

Los Tres Tenores-Voces para la eternidad

Han passat 30 anys des que Luciano Pavarotti, Josep Carreras i Plácido Domingo van fer el seu històric debut com Els Tres Tenors. Ho van fer als antics banys de Caracalla en vigílies de la final del Mundial de Futbol de 1990. El divendres, 12 de febrer, el trio es retroba a la gran pantalla de Cinema Prado de Sitges, amb la projecció del seu concert documental Veus per a l’eternitat.

Tot un espectacle pels amants de la música, l’òpera i la nostàlgia que podrà ser gaudit a la pantalla del Cinema Prado de Sitges

Els Tres Tenors: Veus per a l’eternitat celebra els moments més emotius d’aquest primer concert i la seqüela a Los Angeles. Amb el mestre Zubin Mehta a l’capdavant d’una orquestra de cent vuitanta-sis músics i, per descomptat, amb tres dels majors tenors de la història a el front (Carreras, Domingo i Pavarotti).Aquesta gran fita musical va ser retransmès en directe per gairebé mig centenar de televisions, i altres seixanta-vuit ho van fer en diferit.

Reviure un moment històric

Una audiència global d’1,6 mil milions de persones va veure aquest concert innovador que acabaria rellançant la música clàssica a una dimensió completament nova. Un fet que va convertir el seu enregistrament en l’àlbum clàssic més venut de tots els temps i a el trio, en tot un fenomen de masses . Els espectadors del Cinema Prado de sitges podran reviure, o viure per primera vegada, aquesta nit inoblidable i èpica. Una gala on Els Tres Tenors, els “stradivarius de la gola” segons els va definir Zubin Mehta, van fer història un 8 de juliol de 1990, hores abans que Alemanya i Argentina es jugessin la final del Mundial de Futbol a l’Estadi Olímpic de Roma.

Els Tres Tenors van conquistar el món amb un repertori que incloïa, entre d’altres: “Lamento de Federico”, de ” L’Arlesiana “, de Cilea; “Recondita Armonia” i “E lucevan le stelle”, de “Tosca”, i “Nessun Dorma”, de “Turandot”, de Puccini; o diverses cançons populars, com “Granada”, d’Agustín Lara, i el “O sole mio”, de Di Capua.

Amb noves entrevistes i metratge entre bastidors mai abans vist, aquest documental musical ofereix una visió fascinant de les rivalitats i amistats de les llegendàries estrelles de l’òpera des de 1990 fins a la defunció de Pavarotti en 2007.

Les entrades per a aquest gran documental sobre el mític concert, que celebra el seu 30 aniversari, ja estan a la venda al web de Cinema Prado de Sitges (Cineclub Sitges).

Direcció: Jean-alexander Ntvyihabwa
Repartiment: José Carreras, Luciano Pavarotti, Mario Dradi, Nicoletta Mantovani, Paul Potts, Plácido Domingo, Zubin Mehta
Durada: 90 min.
Gènere: Documental, Ópera
Idioma Original: Espanyol, Italià, Anglès

Trailer

Los Tres Tenores-Voces para la eternidad

HORARIS/ ENTRADES

Divendres, 12 de febrer