Madama Butterfly arriba al Cinema Prado

Madama Butterfly arriba al Cinema Prado

Primerament hem de dir que és ben sabut que l’estrena de Madama Butterfly a La Scala el 1904 és un dels fiascos més famosos de la història de l’òpera. Així doncs per primera vegada des d’aquesta fatídica nit, Riccardo Chailly restaura la versió original de dos actes de Puccini a l’escenari de la Scala. “Tots creiem que coneixem aquesta òpera”, escriu, però aquesta nova edició de la partitura original “ofereix descobriments continus”. Inspirada en el teatre japonès Kabuki, aquesta nova producció màgica és especialment rellevant per què compta amb un elenc internacional d’estrelles.
El director letó Alvis Hermanis ofereix aquí el que sembla un lloc perfecte entre el realisme tradicional i el “kitch orientalisme” per presentar l’estat d’ànim, el drama, el romanç i també la tragèdia d’aquesta òpera. “Res menys que una obra mestra” (Opera Journal)

“Va ser aquesta una representació rica en detalls, amb un profund i impressionant so i una enorme flexibilitat en els moments lírics, en particular durant l’exuberant evocació de l’alba de Nagasaki. Finalment, l’Acte II ininterromput (posteriorment partit en dos per Puccini), es precipita inexorablement cap a la desaparició de Cio-Cio-San “(Financial Times)

Fitxa Tècnica

Ópera en 4 actes

Llibreto: Luigi Illica i Giuseppe Giacosa

Cantada en Italià

Enregistrada al desembre 2016 des del Teatre Alla Scala, Milán

Durada aproximada: 180 min

EQUIP CREATIU

Director musical: Riccardo Chailly

Director d’escena: Alvis Hermanis

Escenografía: Alvis Hermanis y Leila Fteita

Vestuari: Kristine Jurjane

Il·luminació: Gleb Filshtinsky

EQUIP ARTÍSTIC

Madama Butterfly: María José Siri

Suzuki: Annalisa Stroppa

Kate Pinkerton: Nicole Brandolino

F.B. Pinkerton: Bryan Hymel

Sharpless (El cónsul): Carlos Álvarez

Goro: Carlos Bosi

Recorda que si vens a la última sessió de cinema, tns fins les 23 h per arribar a casa, per tant guarda la teva entrada.

Trailer

Madama Butterfly arriba al Cinema Prado

HORARIS/ ENTRADES

Dijous, 25 de març

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és quadre-preus-DIFERITS-prado-orig.jpg